2014. október 17., péntek

A csoki meg a könyvek

Ezzel a taggel vagy kihívással/címkével először Eszter blogján találkoztam, pár napja pedig Sophie meg is hívott rá, hogy csináljam meg, szóval ez épp elég ösztönzés volt. Ennek az a lényege, hogy egy-egy csokifajtához könyveket fogok rendelni az olvasmányaim közül, nézzétek csak:


Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv

Sokat gondolkodtam ezen, és végül A némát választottam Szilvási Lajostól. Először is, újra kellene olvasnom, már egy ideje tervezem. Másodszor, ezt a könyvet azért szerettem meg nagyon, mert az író egy 20 éves fiatal fiú ironikus, csalódott, dühös „hangján” vezeti végig a cselekményt. Az alapszitu az, hogy Lestár Balázst megtámadták, elvesztette a hangját egy késelés során, és most hazatér a családjához, ahonnan elszökött. Megdöbbentő és lenyűgöző Balázs gondolatfolyamát olvasni, a világból kiábrándult, nemtörődöm, de mégis dühvel teli meglátásait követni. Sötét téma, eszméletlen jó megvalósításban.

Fehér csokoládé - egy vidám könyv

Kikapcsol, megnevettet, ellazít, életet lehel belém – ez Leiner Laura Bábel című könyve.


Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni

Nem hiszitek el, de még nem jutottam el Az útvesztőig. Pedig nagyon érdekel, a filmet még nem láttam, de elsősorban a könyvre fáj a fogam. Na, majd megszerzem… :)

Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított
Hát, ember legyen a talpán, aki nem szipog legalább egyet-kettőt a Csillagainkban a hibán

Ostyamentes Kit Kat - egy könyv, ami meglepett téged
Az Örökké a csajom c. könyvet választom, mégpedig kellemetlen meglepetésként. Egyrészt azért, mert magyarul olvastam, és ez hiba volt. A fordítás néhol rettenetes, néhol rossz, így élvezhetetlenné teszi a cselekményt (legalábbis számomra, mert könnyen kiszúrtam a hibákat). Másrészt… nem voltam elájulva ettől a sztoritól. Izgalmasabbra, belevalóbbra számítottam. Kicsit langyos volt nekem.

Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz


Hát, akkor legyen a Lux sorozat második része, az Onyx. :) A sorozatban ezen a részen nevettem a legtöbbet, itt izgultam a legjobban, és itt téptem a hajam a leginkább, hogy „Hogy tudsz ilyen jót írni, Jennifer?!” Eredetiben olvastam Levy-vel (a kindle-öm), és ha előveszem, hogy beleolvassak, csak úgy peregnek a lapok! :) Jut eszembe, az utolsó részt, az Oppositiont is el kellene olvasnom, de megígértem magamnak, hogy azt csak teljes sorozat-újraolvasással egybekötve, azt meg csak akkor szabad, ha befejeztem a Tükörlelkek kéziratát (tudom, kész önsanyargatás :D)


Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol

Ez talán meglepő lesz, mert az ember ilyenkor valamilyen lazulós könyvre gondol, de én Tolkien A Szilmarilok című mesterművét választom. Eddig háromszor olvastam, és az az igazság, hogyha a kezembe kerül, abból úgyis az lesz, hogy felütöm, és újra elmélyedek Középfölde mitológiájában, a teremtéstörténetben, a valák és az első tündék háborúiban… imádom!

Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet

Azért írom a Harry Pottert, mert tapasztalatból beszélek: ez az egyetlen könyvsorozat, aminek minden részét elolvasta kis családom. Ez a sztori a kisgyereket, a tinit, a szülőt, az idősebbeket is egyaránt leköti, Rowling zsenialitása leginkább ebben mérhető.



Mi az én kedvenc csokim?

A Toffifee, a Raffaello, és a bocis Milka, avagy a fehércsokis-tejcsokis foltos. :)






És mivel nyilván rajtam kívül sokan szeretitek a csokit és a könyveket, meghívok pár emberkét, hogy töltögesse ki ezt a taget. :) MisssBee, Daremo, infinitedreams, Lala és Lunea, Félcsi, Ti jöttök! Nem tudom, hányan fogadjátok el a kihívást, lehet, hogy nem szoktatok ilyen tageket csinálgatni, vagy már megcsináltátok, de azért én elsősorban rátok gondoltam.


DC xx

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése