2016. november 9., szerda

Esti mese Leonardo DiCapriotól


Erről egyébként is szerettem volna írni, az elnökválasztás eredménye csupán egy kis plusz pikantériát kölcsönöz a dolognak...

ÖZÖNVÍZ ELŐTT


Valószínűleg találkoztatok már vele, de akkor is megosztom, hisz ez az egész lényege. Ez tényleg olyan téma, aminek be kell kerülnie a mainstream áradatba, hogy ne lehessen figyelmen kívül hagyni. Szóval ha van másfél órátok (erre legyen!), akkor nézzétek meg ezt a filmet. Jófej a NatGeo Hungary, mert ingyé elérhetővé tették magyar szinkronnal (köszönjük Hevér Gábor) a YouTube-on.

Mit kell csinálni?

1. Megnézni a filmet.
2. A suliban javasolni osztályfőnökin és/vagy földrajz órán, hogy nézzétek meg az osztállyal a filmet.
3. Kevesebb húst enni.
4. Tudatosan vásárolni és felelősségteljes döntéseket hozni a mindennapokban. Avagy légy okos, hülye sok van!
5. Örülni, hogy szép az élet. Ameddig még szép.

Hangsúlyoznám, mennyire örültem annak, hogy a filmben végre méltó helyet kap az egyik "kedvenc" témaköröm: végre, végre kellő reflektorfénybe kerül a húsfogyasztás és az állattenyésztés mumusa. Akit mélyebben érdekel a téma egészségügyi és környezetvédelmi szempontból, annak mindenképpen ajánlom a Cowspiracy és a Forks Over Knives című filmeket. Ha hiszitek, ha nem, a környezetvédelem és az egészséges élet valamint étrend nagyon-nagyon szorosan összekapcsolódik. Random adat, amit pont a napokban olvastam: csak Nagy-Britanniában 2015-ben 1500%-kal nőtt a vegán alapanyagok, ételek fogyasztása. Hoppá. Amúgy nem vagyok vegán (csak egyre kevesebb húst eszem), de tisztában vagyok vele, mennyire dicsérendő út a vegetáriánus és vegán életmód.

Köszi, Leo!

Béke, szeretet, napfényeső, rocknroll.

Dóra xx

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése